perjantai 19. elokuuta 2016

101 vinkkiä miten pidätte rakkautenne elävänä

Koonnut Betsy Williams yhdessä Bordon Booksin kanssa
Tämä pienikokoinen kirja on kätevä ja helppolukuinen avioliitto-opas. Jokaisella aukeamalla on yksi noista 101 vinkistä, miten pitää rakkaus elävänä. Vasemmanpuoleisella sivulla on otsikko ja oikealla sivulla sitä selitetään tarkemmin.

Vinkkejä on monenlaisia, osa on niitä samoja, joita jokaisessa avioliittokirjassa riittää, kuten anteeksi-sanan käytöstä, nalkuttamisen välttämisestä ja kommunikaatiosta, mutta sitten on myös virkistävän erilaisia ohjeita. Kuten vaikka tämä - Näe maailmaa - vaikka vain naapurustoosi asti. Kyseisessä vinkissä kehotetaan pitämään vapaata ja suunnittelemaan yhteisiä seikkailuja, ja pitempää reissua odotellessa tutkimaan, mitä aarteita lähistöltä löytyy.

Kirjassa kehotetaan myös antamaan pieniä lahjoja, käyttämään rahaa järkevästi, arvostamaan arkipäivän hetkiä, antamaan puolisolle aikaa levätä, menemään yhtä aikaa nukkumaan, laittamaan puolison lempiruokia, unelmoimaan yhdessä, nauramaan yhdessä, harrastamaan yhdessä - sekä sellaista mikä molempia kiinnostaa että joskus sellaistakin, mistä vain toinen on kiinnostunut.

Myös terveys otetaan tässä kirjassa huomioon - neuvotaan tarkkailemaan painoaan, käymään säännöllisesti terveys- ja hammastarkastuksissa, mittaamaan verenpaineensa ynnä muuta vastaavaa.

Ja koska tämä on kristillinen kirja, mukana on myös sellaisia ohjeita kuin käykää yhdessä seurakunnassa, rukoilkaa yhdessä, rukoile puolisollesi varjelusta ja johdatusta...

Ja vieläpä on hassujakin ohjeita, kuten pistä twistiksi ja laula autossa, joiden on tarkoitus piristää mielialaa ja elämää yleensä.

Kaiken kaikkiaan voin suositella tätä kirjaa todellisena hyvän mielen kirjana jokaiselle avioparille.


Kustannus Oy Uusi Tie 2008, 207 sivua.

2 kommenttia:

  1. Tuskailen tässä, kun en pääse lukemaan sinun blogia ja muutamaa muuta uutta seurattavaa blogia bloggerin profiilin kautta.

    VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat ja ovat tervetulleita! Ne julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sellaisia kommentteja, joissa yritetään käännyttää minua opillisissa kysymyksissä, kuten kasteasiassa, en kuitenkaan enää julkaise.