lauantai 3. syyskuuta 2016

Danielle Miettinen: Hän kutsui minua - Tositarinoita islamin kuohuvasta maailmasta

Tämän kirjan kannen perusteella käsitin, että kirja sisältäisi vain kertomuksia siitä, miten muslimit ovat kääntyneet kristityiksi eri puolilla maailmaa. Mutta sen lisäksi kirjassa kerrottiinkin jonkin verran lisäksi Suomen helluntailaisten tekemästä lähetystyöstä muslimien parissa. Ja missä maassa milloinkin liikuttiinkin, aina jossain mainittiin joku helluntaiseurakunta.

Ex-muslimien tarinat olivat joka tapauksessa todella mielenkiintoisia. Kirjan henkilöt olivat hyvinkin eri tavoilla löytäneet Jeesuksen, ihmeellisiäkin asioita tapahtui ja ihmiset näkivät unia ja näkyjä. Mutta toisaalta muslimin kääntyminen kristityksi on aina myös vaarallista - on vaarana joutua vankilaan tai tulla tapetuksi. Väkivaltaakin jotkut kokivat. Turvallisuussyistä osa kirjan henkilöitten nimistä onkin muutettu.

Ihmeellisesti Jumala on johdattanut myös Hannu Lahtista, joka on ollut lähetystyössä Lähi-idässä ja on nykyään Fidan muslimityön koordinaattori. Esimerkiksi kerran Hannun piti viedä Iraniin persiankielisiä Jeesuksen elämästä kertovia elokuvia. Hän oli pyytänyt erästä naista rukoilemaan puolestaan kolmelta yöllä Suomen aikaa, jolloin hän olisi rajatarkastuksessa Teheranissa. Seuraavana aamuna rukoilijarouva kuitenkin heräsi pahoilla mielin ja valitti miehelleen, ettei kello ollut herättänyt häntä ja näin hän oli pettänyt Hannun luottamuksen. Tähän mies vastasi - Kultaseni, et sinä ole ketään pettänyt. Viittä vaille kolme aloit unessa rukoilla kovaan ääneen.

Näin ihmeellisesti Jumala toimii siellä, missä evankeliumia viedään eteenpäin. Muslimimaailmassa tapahtuu myös monesti ihmeitä, koska se on hengellisesti niin pimeää aluetta, että ihmeitä tarvitaan, että ihmiset löytäisivät Jeesuksen.

Kirjan henkilöt ovat Syyriasta, Iranista, Somaliasta, Pakistanista ja Sumatralta - onko se Malesiassa, Indonesiassa vai missä, jäi minulle vähän epäselväksi. Jossain siellä päin. En nyt jaksa kaivaa karttaa esiin....

Mielenkiintoinen kirja.

Päivä Osakeyhtiö 2016, 201 sivua.

2 kommenttia:

  1. Olipa muuten hyvin rohkaiseva esimerkki tuo, kun rukoilija nukkui, niin Jumala ei nukkunut ja laittoi rouvan silti rukoilemaan!

    VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat ja ovat tervetulleita! Ne julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sellaisia kommentteja, joissa yritetään käännyttää minua opillisissa kysymyksissä, kuten kasteasiassa, en kuitenkaan enää julkaise.