tiistai 27. kesäkuuta 2017

Kirjabloggaajasta kirjamyyjäksi

Jotkut lukijat ovat vierailleet blogissani Luther-divarin nettisivuilla olevan linkin kautta. Nyt yhteistyö kirjojen merkeissä jatkuu: kirjabloggaaja on aloittanut myös myyjänä Luther-divarin Vetelin liikkeessä. Ja saanen sen verran kertoa, että liike on siis taas auki, tällä tietoa ke-pe klo 11-17 ja la klo 10-14. Tervetuloa siis läheltä ja kaukaa kaikki kristillisten kirjojen ystävät! Tukekaa kristillistä kivijalkakauppaa!

Nykyäänhän on suuri houkutus tilailla tavaraa netistä. Mutta eikö ole omat hyvät puolensa aivan vanhan ajan kivijalkakaupassa, jossa saa itse penkoa ja selailla kirjoja ja tehdä löytöjä? Ja samalla voi halutessaan jutella myyjän ja toisten asiakkaitten kanssa. Sellaista mahdollisuutta eivät verkkokaupat tarjoa.

Luther-divarin Helsingin liikkeessä en itse ole käynyt, se kun on siellä vähän "syrjässä"! Mutta ainakin tuolla Vetelin liikkeessä on mahtavat määrät kirjoja, sekä uudempia, vanhempia että tosi vanhoja, ja aihevalikoima on laaja. On luterilaista oppia, Raamattuja, lastenkirjoja, avioliittokirjoja, kirjoja lähetystyöstä, romaaneja, runoja - ja no, kaikkea mitä kristillisestä kirjakaupasta nyt voi kuvitella löytävänsä! Alakerran divarin puolelta löytyy myös joitain vapaitten suuntien kirjoja, vaikka enimmäkseen kirjat ovat kyllä luterilaisia.

Tässä joitain kuvia sieltä, ihan satunnaisesti sieltä täältä otettuja. En niin hyvin vielä tunne valikoimaa, että osaisin sieltä valita "juuri oikeat" kuvauskohteet, mutta tässä jotain, mitä silmiin sattui osumaan:


Edullisestikin pystyy ostoksia tekemään. Itse ostin viime viikolla seitsemän kirjaa, jotka maksoivat yhteensä 28 euroa. Kylläkään en saisi ostaa seitsemää kirjaa joka viikko! Pitää yrittää vähän rajoittaa. Hyviä löytöjä siellä kyllä tekee, sille ei voi mitään. Mutta tulkaahan toki te muutkin tekemään niitä löytöjä ennen kuin olen ostanut kaikki kirjat sieltä!

Hyvän kristillisen kirjallisuuden lukeminen (Raamatun ohella) tuo siunausta uskovan elämään. Siksi ei kannata jättää lukemista, jos vain vähänkään on lukuihmisiä.

Lukemisiin ja tapaamisiin!

P. S. Yläkuva on otettu jo huhtikuussa, siksi näyteikkunasta heijastuu iso lumikasa...

10 kommenttia:

 1. Oi että, juuri tänään ajattelin, että olisipa mukava päästä käymään Luther-divarissa (tytär ja mies lähtivät Kansallismuseoon Helsinkiin ja minä jäin kotiin). Kaikki parhaat aarteet löytyvät divarista (koska ne on kirjakaupoista loppunmyyty).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, kyllä divarit ovat ihan aarreaittoja! Sieltä voi löytää vaikka mitä. Kannattaa käydä Luther-divarissa :)

   Poista
 2. Kirjakaupan/divarin myyjä voisi olla unelma-ammattini! Tuttu ortodoksipappi aina vinkkaa, jos Helsingin Luther-divarissa on jotain kiinnostavaa. :)

  VastaaPoista
 3. On se kyllä unelma-ammatti! :) Mutta ehkä en voisi loputtomiin olla sellaisessa paikassa töissä, kun tulee shoppailtua samalla niin kauheasti!! Ihan hirveää, kun pitäisi vähän pystyä rajoittamaan :) Pakkohan se on jossain vaiheessa vähentää tuota ostelua...

  VastaaPoista
 4. Sitäkin arvokkaampi työpaikka sinulla nyt, kun näyttää vanhojenkin kirjojen rintamalla tapahtuvan muutoksia. Täällä nimittäin yksi kirppis ei enää ota vastaan kirjoja! Tuolta liikkeestä sitä voi yhä tehdä kaikenlaisia löytöjä. Ja mitä kristillisiin kirjakauppoihin muuten tulee, saa olla tosi tyyväinen, että niitä vielä joissakin paikoissa on. Onhan se tosiaan ihan eri vähän saada selailla näpeissään kirjoja ja tutkia paremmin, olisiko tämä sitä mitä haluan ostaa. Mekin yleensä Mikkelissä käydessämme käväisemme siellä olevassa kristillisessä kirjakaupassa Suola ja Valkeus. Näin tehtiin tänäkin kesänä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se on harmi että kaikki kirppikset eivät todellakaan enää ota vastaan kirjoja. Ja pieniltä paikkakunnilta ovat tavalliset kirjakaupatkin katoamassa, joten tämä kristillinen kirjakauppa pienessä kylässä on aikamoinen harvinaisuus!

   Poista
 5. Varsinkin on ihanaa, että on olemassa kristillisiä antikvaareja, koska kristilliset kirjat ovat muualla roskikseen tai askartelutarvikkeiksi menevää tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on ihana asia, että on myös kristillisiä antikvariaatteja.

   Poista
 6. Taitaa mennä syksymmälle mun vierailuni siellä, kun heinäkuussa ei kovin montaa vapaata ole ja vapaat lauantaitkin on jo ohjelmaa täynnä :) Mun maakuntamatkailusuunnitelmanikin jäi tänäkin kesänä suunnittelutasolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäisin on kyllä monenlaista menoa itse kullakin. Katsotaan koska ilmestyt Veteliin! :)

   Poista

Kommentit ilahduttavat ja ovat tervetulleita! Ne julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sellaisia kommentteja, joissa yritetään käännyttää minua opillisissa kysymyksissä, kuten kasteasiassa, en kuitenkaan enää julkaise.