torstai 17. elokuuta 2017

1-vuotias blogi - parhaita paloja vuoden varrelta

Perustin tämän blogin jo viime vuoden heinäkuussa, mutta ensimmäisen kirja-arvion sain aikaan vasta 17.8.2016, josta on tänään kulunut vuosi. Olkoon tämä siis blogin syntymäpäivä!

Aloitinkin bloggaamisen heti järeällä kirjalla, nimittäin se oli F. G. Hedbergin Pyhän kasteen puolustus. Yhteensä kirja-arvioita on syntynyt vuoden aikana noin 85: on romaaneja, runoja, opillisia kirjoja - monenlaista. Eniten olen kirjoittanut SLEY:n kustantamista kirjoista (kuten arvata saattaa!), yhteensä 24 kpl. Toiseksi pääsee Perussanoma Oy 12 kirjalla ja kolmanneksi Kustannus Oy Uusi Tie 8 kirjalla.

Tuossa kuvassa näkyy joitain kirjoja, joista olen kirjoittanut. Nuo kuvan kirjat ovat kaikki olleet itselleni merkityksellisiä - mutta on sellaisia toki ollut muitakin.

Harmillista on se, että vanhat kirja-arviot jäävät vähän näkymättömiin. Sivun oikeassa reunassa on kyllä suosittujen tekstien lista, mutta valitettavasti se on valehdellut jo kauan; nimittäin blogissani oli usean kuukauden ajan ns. "bottiliikennettä" Amerikasta (eli jotain häirintää). Nuo "suosituimmat tekstit" siis eivät ole oikeasti olleet suosituimpia, vaan niitä klikkailtiin siellä Amerikassa eniten, syystä jota en tiedä, kun en ymmärrä siitä bottiliikenteestä mitään. Todellista suosituimpien listaa en siis voi tietää, paitsi ajalta sen jälkeen kun se bottiliikenne loppui.

Sen jälkeen kaikkein suosituin kirja blogin lukijoiden keskuudessa on ollut Eeli J. Hakalan Jumalan lapsi, toiseksi suosituin Meri-Hannele Palmin runokirja Olet silmäterä. Detaché. ja kolmanneksi suosituin Marjo Ojalammin esikoisromaani Nokinen sydän - Kirje isälle, joka käsittelee isän kuolemaa. (Bloggajahan siis näkee, montako käyntiä missäkin postauksessa eli blogikirjoituksessa on ollut. Sillä perusteella tiedän nämä "suosituimmat".)

Ajalta ennen bottiliikennettä ylivoimaisesti katsotuin kirja blogissani on ollut Tapani Suonnon Kuinka tunnistaa eksytys, joka onkin tarpeellinen varoittava puheenvuoro kaikenlaisten sekavien opintuulten puhaltaessa.

Bloggaaja itse voi suositella oman bloginsa teksteistä nähtävästi vain yhtä tekstiä kerrallaan - tai en ainakaan ole keksinyt, miten tuota sivun oikeassa reunassa näkyvää blogitekstisuositusta voisi laittaa useamman kuin yhden. Ei kai sitä sitten voi...??

Itselleni tärkeitä kirjoja on ollut kuvassa näkyvien kirjojen ohella monta muutakin, esimerkiksi jo mainittu Eeli J. Hakalan Jumalan lapsi, Reijo Arkkilan Jeesuksen haavat ja veri sekä Luterilaista linjanvetoa ja Augustinuksen Kaikki rakkaudesta - Saarnoja ensimmäisestä Johanneksen kirjeestä.

Vielä pitää mainita Joachim Jeremiaan kirja Lapsikaste kirkon alkuaikoina. Sen olin lukenut kerran jo ennen tätä blogia, ja sillä oli silloin ratkaiseva merkitys kasteasian selviämisessä itselleni (kun olin ollut pitkään vapaissa suunnissa ja ollut ns. "uskovien kasteen" kannalla).

Koska olen myös suuri sanataiteen ystävä, runoista minuun ovat kolahtaneet eniten Meri-Hannele Palmin taiderunot. Taiteeseen liittyen kiinnostava kirja oli Francis Schaefferin Taide ja Raamattu.

Romaaneista kaunista sanankäyttöä oli Terhi Törmälehdon kirjassa Vaikka vuoret järkkyisivät, joskin olin pettynyt hänen loppuratkaisuunsa, jossa päähenkilö ei luovu pelkästään helluntailaisuudesta, vaan uskosta aivan kokonaan. Muita nautinnollisia lukuelämyksiä romaanien puolella ovat olleet Viivi Rajamäen Puhu minulle hiljaisuudessa (jossa uupunut päähenkilö vetäytyy mökille lepäämään) ja Golden Keyes Parsonsin Aurinkokuninkaan varjossa (historiallinen romaani hugenottien vainoista Ranskassa). Asta Särsin Hiekka kukkii taas oli hieno romaani lähetystyöstä Afrikassa. Kuvassa näkyvät romaanit Kalliopohja, Selkenevät tiet ja Se on totinen tosi ovat tietenkin aivan parhaimmistoa. Vanhan hyvän ajan romaaneja!

Lähetystyötäkään ei sovi unohtaa. Olen erittäin kiinnostunut lähetystyöstä, vieraista kulttuureista, kehitysmaista ym. ym. Tässä mielessä antoisia kirjoja ovat olleet Jukka Sariolan Ystäväni Seija - Kutsumuksena Afganistan ja Mailis Janatuisen 10 matkaa Mongoliaan. Tämän aihepiirin kirjoja haluaisin lähiaikoina lukea enemmänkin, ja muutama Afrikka-aiheinen kirja odottaakin lukuvuoroaan alati kasvavissa lukemattomien kirjojen pinoissa...

Kyllä tämä kirjablogin pitäminen vain on mukava harrastus! Kun tähän on hurahtanut, ei tästä enää luopuisi. Uutta intoa blogin pitämiseen on tuonut työskentely kristillisessä kirjakaupassa, Luther-divarin Vetelin liikkeessä. Se on oikea unelmatyö ja tämän blogin pitäminen on unelmaharrastus. Näin elän yllättäen unelmaelämää! :) Siinä työ tukee harrastusta ja harrastus työtä. Työ on harrastus ja harrastus työtä! Kirjoja koko elämä! :)

Usein blogisynttäreillä arvotaan jotain, mutta en nyt keksinyt mitä arpoisin, joten ehkä annan olla... Mutta kiitos kaikille blogini seuraajille tähänastisesta! Siunausta!

P. S. Kuvan kirjoista en tullut paljon maininneeksi tekstissä, mutta niistä olen siis myös pitänyt.

8 kommenttia:

 1. Onnea blogille ja kirjoittajalle! Minäkin rakastan kirjoja ja tuo kirjakauppatyö kuulostaa ihanalta :)
  Lähetysaiheisista kirjoista mieleeni tuli lähetyslääkäri Jukka Harjulan Elämä kuin palapeli, oletko lukenut sen?
  Olen pitänyt tämän vuoden blogissani kirjalistaa. Mielenkiintoista sitten analysoida lukemisiaan vuoden lopussa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! :) Kirjat ja kirjakaupat ovat ihania. En ole lukenut sitä Jukka Harjulan kirjaa, mutta pidetään mielessä. Kurkkasinkin nyt blogisi kirjalistaa. Jostain syystä en ollut ennen huomannut sitä. On kyllä kiva katsoa jälkeenpäin, mitä kaikkea on lukenut. Siunausta sinulle! :)

   Poista
 2. Siunaavat onnittelut 1-vuotiaalle blogille ja sen kirjoittajalle! Erityisesti olen pitänyt siitä, että tässä blogissa esitellään vanhempiakin kristillisiä kirja-aarteita, mutta ei unohdeta uutuuksiakaan. Kiitos, että minun debyyttini Nokinen sydän - Kirje isälle pääsi mukaan😊 Marjo Ojalammi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos onnitteluista! Olen yrittänyt kirjoittaa aika monipuolisesti erilaisista kirjoista. Huomasitkin varmaan, kun kirjoitin, että sinun kirjaasi on katsottu täältä paljon. Menestystä kirjasi matkalle ja siunausta sinulle! :)

   Poista
 3. Toki huomasin ja ilahduin kovasti. Nämä kirjablogit ovat tärkeitä paitsi lukijoille myös meille (esikois)kirjailijoille, eli kiinnostuneet lukijat ja lukemisen arvoiset kirjat saavat mahdollisuuden kohdata toisensa. Ja sitä paitsi Sinun blogitekstisi ovat jo itsessään nautittavaa luettavaa, vaikka se ei johtaisikaan esittelemäsi teoksen lukemiseen. Sinulla on ihana harrastus ja työ!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet pitänyt blogistani! :) Totta että kirjablogit ovat kirjailijoille varmasti tärkeitä - ja tietysti myös lukijoille, jotka etsivät sopivaa luettavaa. Harrastukseni ja työni ovat kyllä oikea unelmien toteutuminen! :)

   Poista
 4. Mukavaa kun löysin tänne, mielenkintoisia arvioita kristillisistä kirjoista. Tälläisiä blogeja ei ole paljon. Täällä pitää käydä nyt useaminkin, kiitos kun olet tälläisen blogin perustanut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit blogini. Tervetuloa lukijaksi! Toivottavasti löydät hyviä lukuvinkkejä täältä.

   Poista

Kommentit ilahduttavat ja ovat tervetulleita! Ne julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sellaisia kommentteja, joissa yritetään käännyttää minua opillisissa kysymyksissä, kuten kasteasiassa, en kuitenkaan enää julkaise.