tiistai 1. elokuuta 2017

Kaija Taival (toim.): 101 rukousvastausta

Edellinen lukemani kirja oli niin lannistava, että nyt piti saada lukea jotain rohkaisevaa. Siihen tarkoitukseen tämä kirja olikin paikallaan.

Kirjaan on kerätty 101 rukousvastausta, kuten nimikin jo kertoo. Esipuheessa kirjan tekijä Kaija Taival kertoo: "Kirjassa ei ole yhtään kaupunkilegendaa, alkuperältään tuntematonta kertomusta. Haastattelut olen tehnyt joko itse tai poiminut ne luotettavista lehdistä tai kirjoista. Myös henkilöt, joita olen haastatellut, ovat luotettavia."

Rukousvastauksia ja erilaisia elämäntarinoita kirjassa kerrotaan niin paljon, ettei näin jälkeenpäin enää muista läheskään kaikkea lukemaansa. Mutta tekstiinhän voi aina palata, kun tarvitsee taas rohkaisua. Se jäi kirjasta mieleen, että niin pienissä kuin isoissakin asioissa oli Jumala auttanut ja vastannut rukouksiin.

Toisaalta ei tämä kirja pyri antamaan sellaista kuvaa, että kaikkiin meidän rukouksiimme aina vastattaisiin juuri niin kuin haluamme. Näissäkin elämänkohtaloissa on sellaisia, joissa rukoilija on joutunut tyytymään Isän tahtoon, joka on ollut toinen kuin ihminen itse olisi halunnut.

Hyvin monelta elämän alueelta tässä kirjassa on kertomuksia. Tämän postauksen alla näkyy avainsanoja, joista voi päätellä joitain kirjan käsittelemiä aiheita.

Olipa muutama humoristinenkin kertomus. Eräs henkilö esimerkiksi oli hyvin herkkä, ja kun hän meni kuuntelemaan Niilo Yli-Vainiota, hän kärsi tämän kovasta huutamisesta. Seuraavalla kerralla mennessään taas Yli-Vainiota kuuntelemaan hän rukoili, että Jumala antaisi tämän nyt puhua hiljaa. Niinpä heti ensi töikseen Yli-Vainio sanoikin, että hänellä on nyt flunssa ja hän joutuu puhumaan hiljempaa!

Kirja on luonnollisesti hyvin viidesläinen; onhan se Uuden Tien kustantama. Se näkyy joissain kohdissa esimerkiksi ratkaisukristillisyyden korostamisena. Eräässä kertomuksessa ihmettelin sitä, että erään perheen jäsenet, jotka vaikuttivat minusta aivan uskovaisilta, kokivat kuitenkin, että heidän pitää tehdä ratkaisu.

Perheen isä esimerkiksi, joka "ei ollut vielä tehnyt omaakaan ratkaisuaan", sanoi tyttärelleen näin: "Kerran, kun seisomme Jumalan edessä, meitä eivät ole puoltamassa vanhempamme eivätkä kaverimme. Vain Jeesus voi puoltaa. Eivätkä meidän hyvät tekommekaan auta meitä, jos meillä ei ole Jeesusta." -- Ja hänkö, joka sanoi näin, ei siis ollut uskossa, kun ei ollut tehnyt ratkaisua?!?

Itsehän olin toki pitkään vapaissa suunnissa, mutta varmaankin luterilaisen taustani takia en siellä ollessanikaan koskaan ajatellut, että ihmisen pitäisi tehdä ratkaisu voidakseen olla pelastavassa uskossa. Itse asiassa en tähän päivään mennessäkään ole tehnyt ratkaisua!! Mutta sen tiedän, että Jeesus on minutkin pelastanut!

Joka tapauksessa monelta osin tämä kirja on hyvin rohkaiseva. Kenelle tahansa tekee hyvää lukea siitä, miten monin eri tavoin Jumala voi vastata mitä erilaisimpiin rukouksiimme. Sehän suorastaan rohkaisee rukoilemaan!

Vaikka kirjassa on paljon sivuja, kertomukset ovat lyhyitä, joten kiireisenä tai väsyneenäkin jaksaa ainakin muutaman kerrallaan lukea.

Kustannus Oy Uusi Tie 2011, 424 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat ja ovat tervetulleita! Ne julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sellaisia kommentteja, joissa yritetään käännyttää minua opillisissa kysymyksissä, kuten kasteasiassa, en kuitenkaan enää julkaise.